Sıkça Sorulan Sorular  

sik_sorulan_sorular

Saygıdeğer Ziyaretçilerimiz;

Lütfen sormak istediğiniz farklı konuları iletişim sayfamızdan bize mail atarak veya telefon numaramız dan bizleri arayak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Pronex Nedir?

Pronex; okul, şirket, cafe, restoran gibi İnternet’i müşterilerine ve misafirlerine hizmet olarak veren kurumların ve şahısların 5651 sayılı kanun gereği bu hizmeti kontrol altına almalarını sağlayan ve bu sayede, hizmeti veren kurum ve şahısların işlenebilecek sanal suçlara ortak olmasını engelleyen bir sistemdir. Bu özelliğiyle Pronex bu kurum ve şahısların işlenen suçla bir ilgileri olmadığını kanıtlamada yardımcı olur.

Pronext Nasıl Çalışır?

  • TC Kimlik Numarasına göre internet erişim izni verilebilmesi için kullanıcılardan AD, SOYAD, DOĞUM YILI ve TC KİMLİK NUMARASI istenir. Girilen bilgiler hemen anlık bağlantı ile T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden sorgulanır, eğer girilen bilgiler doğru ise internet erişim izni verilir ve yanlış ise internet erişim izni verilmez. Böylece internet erişimi sağlayan işletmeler internet erişimlerini TC Kimlik Numarasına göre tutabilirler, yasal bir suç unsuru oluştuğunda kimin nereye giriş yaptığını bulabilirler. 
  • Cep Telefonu Numarasına göre internet erişim izni verilebilmesi için kullanıcılardan AD, SOYAD, CEP TELEFON NUMARASI istenir. Girilen cep telefon numarasına sistem tarafından hemen internet erişim şifresi gönderilir. Bu şifre ile internet erişim izni verilir. Böylece internet erişimi sağlayan işletmeler internet erişimlerini Cep Telefon Numarasına göre tutabilirler, yasal bir suç unsuru oluştuğunda kimin nereye giriş yaptığını bulabilirler. Bu sistemde işletmenin SMS atılabilmesi için SMS paketi satın alması gerekmektedir. FL serisi Ağ Güvenlik Duvarı, İçerik ve URL/WEB Filtreleme, Web Yetkilendirme (Kullanıcı adı ve Şifre ile internet erişim izni), 5651 Sayılı Kanuna uygun açık ve zaman damgalı Kayıt (Log) ve Raporlama, VPN özelliklerini taşır.

Pronext'in 5651 Sayılı kanun kapsamındaki özellikleri nelerdir?

Sistem üzerindeki tüm kayıtlar 5651 Sayılı Kanuna uygun olarak zaman damgalı halde saklanır. Sistem üzerinde bulunan tüm kayıtlar yedeklenebilir. Web erişim kayıtları açık ve zaman damgalı olarak iki tipte tutulur. IP-MAC eşleme kayıtları açık ve zaman damgalı olarak iki tipte tutulur. Engellenmiş web erişim kayıtları açık olarak sistem üzerinde tutulur. Bütün kayıtlar tek bir satırda her sütun ayrı olarak Erişim Zamanı, IP, MAC, Kullanıcı Adı, Metot ve URL olarak kaydedilir. Aynı kaydın zaman damgalı hali de sistem üzerinde tutulur. Bütün kayıtlar içinde seçilen parametreye göre arama yapılabilir. Bütün kayıtların DOC ve XLS formatında çıktısı alınabilir. ProLog PL serisinde kayıtlar tek bir satırda her sütun ayrı olarak Erişim Zamanı, IP, MAC, TC Kimlik No veya Cep Tel Numara , Metot ve URL olarak kaydedilir.Aynı kaydın zaman damgalı hali de sistem üzerinde tutulur

5651 sayılı kanun kapsamı nedir?

Bu Kanunun amaç ve kapsamı; içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülük ve sorumlulukları ile internet ortamında işlenen belirli suçlarla içerik, yer ve erişim sağlayıcıları üzerinden mücadeleye ilişkin esas ve usûlleri düzenlemektir.